BCC email vs CC email

In de wereld van e-mails worden vaak termen zoals CC en BCC gebruikt. Misschien heb je ze wel eens gezien, maar weet je niet precies wat ze betekenen. Geen zorgen, we gaan het hebben over Carbon Copy (CC) en Blind Carbon Copy (BCC) en hoe je ze op een slimme manier kunt gebruiken.

CC E-mail

Een CC e-mail gebruik je om iemand anders op de hoogte te stellen van een e-mail die naar een andere persoon is gestuurd. Het e-mailadres van de ontvanger wordt in het CC-veld geplaatst. Iedereen die de e-mail ontvangt, kan zien dat deze naar de primaire ontvanger is gestuurd en wie er in het CC-veld staat.

BCC E-mail

Een BCC e-mail lijkt op een CC e-mail, met één belangrijk verschil: het e-mailadres van de ontvanger wordt in het BCC-veld geplaatst. Dit betekent dat de primaire ontvanger en andere CC-ontvangers niet kunnen zien dat er een kopie van de e-mail naar de BCC-ontvanger is gestuurd. Handig als je iemand een e-mail wilt sturen zonder dat anderen het weten, bijvoorbeeld bij het versturen van een nieuwsbrief naar een grote groep mensen.

Hoe stuur je een BCC E-mail?

In de meeste e-mailprogramma’s, zoals Gmail, Outlook en Apple Mail, vind je een BCC-veld wanneer je een nieuwe e-mail schrijft. Het proces van het verzenden van een BCC e-mail is vergelijkbaar met het versturen van een gewone e-mail. Open een nieuw bericht en klik op het BCC-veld. Typ het e-mailadres van de BCC-ontvanger in het BCC-veld en voeg de andere ontvangers toe in het CC-veld of het normale ontvangersveld. Schrijf je e-mail en klik op verzenden.

Hoe stuur je een CC E-mail?

Het proces van het versturen van een CC e-mail is vergelijkbaar met het verzenden van een normale e-mail. Open een nieuw bericht en klik op het CC-veld. Typ het e-mailadres van de CC-ontvanger in het CC-veld en voeg de andere ontvangers toe in het normale ontvangersveld. Schrijf je e-mail en klik op verzenden.

Wanneer CC gebruiken en wanneer BCC?

Zowel CC als BCC zijn handig om meerdere ontvangers in een e-mail op te nemen. Het verschil tussen de twee is dat het BCC-veld de ontvanger verbergt voor anderen, terwijl het CC-veld het e-mailadres van de ontvanger aan alle andere ontvangers laat zien. Bij het gebruik van CC en BCC is het belangrijk om na te denken over wie de e-mail ontvangt en of het nodig is om een ontvanger te verbergen.

E-mails versturen kan een kunst op zich zijn, en met CC en BCC in je gereedschapskist kun je je communicatie naar een hoger niveau tillen. Dus, de volgende keer dat je een e-mail opstelt, weet je precies hoe je deze slim kunt verzenden!