E-mail verhuizen tussen providers

Het verhuizen van je e-mail van de ene provider naar de andere lijkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk is het eigenlijk heel eenvoudig! Dankzij een buitengewoon handige tool kun je je e-mail via IMAP downloaden bij provider A en deze direct uploaden bij provider B.

Deze tool fungeert als een tussenpersoon, die provider A in contact brengt met provider B. Hierdoor worden de mappen die bij provider A staan ook netjes aangemaakt bij provider B. De tussenpersoon (de tool) houdt alles in de gaten en zorgt ervoor dat het keurig wordt overgezet, waarna er in theorie een exacte kopie van elkaar ontstaat.

Dit maakt het gemakkelijk om al je e-mail van provider A naar provider B over te zetten, en wanneer je klaar bent, kun je de DNS aanpassen of de domeinnaam verplaatsen, zodat vanaf dat moment nieuwe e-mail bij je nieuwe e-mailprovider (B) aankomt.

Welk geniaal gereedschap kan e-mail verplaatsen?

Er zijn verschillende tools die kunnen dienen als tussenpersoon om ervoor te zorgen dat je e-mail correct wordt gemigreerd van A naar B. Wij hebben de meeste ervaring opgedaan met een specifieke tool die echt alles voor ons heeft kunnen migreren.

Zo hebben we bijvoorbeeld Google g-suite gemigreerd naar Microsoft Office 365 en vice versa. Ook van de ene IMAP e-mailprovider naar een andere IMAP-provider was geen enkel probleem. Kortom, dit is dé tool om te hebben!

IMAPSYNC

De tool waar we naar verwijzen, heet IMAPSYNC. Een geniaal hulpmiddel waarmee je eenvoudig je e-mail van provider A naar provider B kunt migreren met de onderstaande stappen. Na het invoeren van de juiste gegevens hoef je alleen maar te wachten tot de tool zijn werk succesvol heeft voltooid.

Je kunt je voortgang live volgen in het venster of eenvoudig inloggen op de webmail van e-mailprovider B. Je zult zien dat de mappen automatisch verschijnen en dat er steeds meer e-mail binnenkomt!

In stappen overzetten met IMAPSYNC

  1. Ga naar https://imapsync.lamiral.info/X/
  2. Aan de linkerkant voer je de inloggegevens en het e-mailwachtwoord in van provider A.
  3. Voer bij serverhost het IMAP-serveradres in van provider A.
  4. Aan de rechterkant voer je de inloggegevens en het e-mailwachtwoord in van provider B, dit is dus de eindbestemming van je e-mail.
  5. Voer bij serverhost het IMAP-serveradres in van provider B.
  6. Klik vervolgens op de groene “SYNC”-knop en de tool doet zijn werk! Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot het klaar is!