Junda: een nieuwe speler in hostingland … of misschien toch niet?

In het begin van 2023 richtte de heer M. Fritz Junda B.V. op, een hostingbedrijf dat al snel bekendheid verwierf vanwege zijn uitstekende dienstverlening. Fritz, eerder bekend als de drijvende kracht achter Neostrada, heeft zijn expertise ingezet om Junda op de kaart te zetten. Maar met het verleden van Neostrada dat eindigde in overname door investeringsgroep TWS, rijst de vraag: wacht Junda hetzelfde lot?

Achtergrond

Junda B.V., gevestigd in Nederland, heeft zich snel gevestigd als een betrouwbare en toonaangevende speler in de hostingindustrie. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende hostingdiensten, waarbij snelheid, betrouwbaarheid en klantenservice centraal staan.

De klantenservice?! Hallo!

Een van de pijlers van Junda is de klantenservice. Het bedrijf benadrukt herhaaldelijk het belang ervan en stelt alles in het werk om klanten snel, moeiteloos en effectief te helpen. Hoewel telefonische ondersteuning ontbreekt, biedt Junda ondersteuning via live chat en e-mail doordeweeks en zelfs ’s weekends. De goed bemande live chat en competente medewerkers zorgen voor korte wachttijden en efficiënte oplossingen.

Hoe zit het op technisch vlak?

Junda maakt gebruik van servers in Falkenstein, geleverd door de Duitse budgetprovider Hetzner Online GmbH.

De keuze voor Hetzner roept vragen op over de impact op de betrouwbaarheid van de diensten. Hetzner is marktleider als het aankomt op de prijs-kwaliteit-verhouding, maar wat betekent dit voor handelen bij incidenten?

De technologische stack van Junda is hoe dan ook indrukwekkend. Doordat ze LiteSpeed webservers gebruiken, kunnen hun klanten gratis de LiteSpeed-cache-plugins en de quic.cloud CDN gebruiken. Het resultaat: Junda biedt supersnelle laadtijden en overtreft het vele concurrenten op het gebied van websiteprestaties.

Uptime Garantie: Vertrouwen in Beschikbaarheid

Junda belooft een uptime van 99,90%, wat aanzienlijk boven de standaard ligt. Een snelle laadtijd van een website is van vitaal belang, maar het verlies van waarde treedt op als de site herhaaldelijk niet beschikbaar is. Het 24/7 monitoringssysteem en het altijd beschikbare supportteam dragen bij aan het behoud van deze indrukwekkende uptime.

Conclusie

Junda B.V. heeft zich in korte tijd weten te vestigen als een serieuze speler in de hostingindustrie. Met een sterke nadruk op klantenservice, geavanceerde technologische infrastructuur en een indrukwekkende uptime, lijkt Junda vastberaden om Neostrada’s lot te vermijden en zijn eigen positie in de markt te versterken. De keuze voor Hetzner-servers voegt een interessant element toe aan het verhaal, waarbij de impact op betrouwbaarheid wellicht nog beoordeeld moet worden naarmate Junda zich verder ontwikkelt.